1. Akıllı mutfaklar

Artık mutfak eşyalarına dahi gelen akıllı uygulamalar, mutfağın her alanında kendini gösterecek. Telefonlarımızı, özellikle yeni tarifler bakmak için, mutfakta da yanımızdan ayırmadığımızı düşünüdüğümüzde tasarımcılar da bu talep için yeni fikirler geliştiriyorlar. Çekmecelerin içine yerleştirilen şarj istasyonlar, tezgahlara entegre edilen tablet alanları bunlardan sadece birkaçı...

mutfak trendleri

2. Yeşil mutfak dolapları

Mutfaklarda bir süredir beyaz dolapların hakimiyeti sürüyordu. Artık bu trend yeşil renginin yükselişi ile yeni bir boyut kazandırıyor. Yeşil tonda tasarlanan mutfaklar çok fazla göreceğiz.

mutfak trendleri

mutfak trendleri

mutfak trendleri

3. Sensörlü mutfaklar

Covid-19 ile birlikte, dokunmayı en aza indirgeyen hareket sensörlü gereçlere karşı talep yükseldi. Sensörlü çöp kutularına artık sık sık rastlıyoruz. Bu özelliğin yakında en çok özellikle mutfak çeşmelerinde kullanılmaya başlayacağı belirtiliyor. Bu sayede hem su tasarrufu sağlamak hem de hijyen duygusunu yükseltmek mümkün olacak. 

mutfak trendleri

4. Sürdürülebilir temizlik malzemeleri

Artık birçok marka ambalajından, içeriğine kadar doğa dostu temizlik ürünleri yaratmaya çalışıyor. Mutfaklarda bu ürünlere daha çok yer vereceğiz. 

mutfak trendleri

5. İşlevsel mutfak gereçleri

Artık minimalizm akımı da hayatımızda yer edinmeye başladı. Tüm dolapları tıka basa tabak bardakla doldurmak, onlarca farklı tencere tavaya sahip olmak bizlere çoğu zaman yük oluyor. Dönüp baktığımızda ise sadece bir tava ve bir tencere kullandığımızı fark ediyoruz. Bu nedenle yeni mutfak eşyaları seçerken tek bir ürünü ne kadar farklı yollarla kullanacağınızı iyi araştırın. 

mutfak trendleri

6. Kuvars tezgahlar

Dayanıklılığı ve renk çeşitliliği ile mutfak tezgahlarında bol bol kuvars seçimler göreceğiz.

mutfak trendleri

7. Endüstriyel aydınlatma

Mutfak aydınlatmasında artık biraz çizginin dışına çıkma zamanı geldi. Özellikle bakır tonlarını 2021'de çok sık göreceğiz.

mutfak trendleri

8. Ahşap sıcaklığı

Ceviz başta olmak üzere ahşap tonları mutfaklara anında sıcaklık getiriyor. Yer yer mutfağınızda ahşap parçalara yer verebilirsiniz. Özellikle ceviz tonunu diğer renklerle kombinlemesi çok kolaydır.

mutfak trendleri

mutfak trendleri