Star Jump Hareketi

Ayaklarınız hafif aralık bir şekilde, kollarınız ise iki yanda olacak pozisyonda ayakta dik bir şekilde harekete başlayın. Yavaşça yukarıya zıplayarak ellerinizi başınızın üstüne kaldırıp ayaklarınızı ise omuz hizasından geniş olacak şekilde açıyorsunuz. Zıplayıp tekrar başlangıç pozisyonuna dönerek tekrar edebilirsiniz. Isınma hareketi olarak oldukça etkili olmasının yanı sıra, etkili bir kardiyo egzersizidir ve tüm vücudu çalıştırarak vücudun sıkılaşmasını sağlar. Daha eğlenceli olması için elleriniz başınızın üstündeyken alkış yapabilirsiniz.

aile sporlari

Superman Hareketi

Yere uzanın ve vücudunuzun Supermen pozuyla havalanmasına izin verin! Ünlü süper kahraman olmak ve karın kaslarınızı çalıştırmak için kollarınızı uzatarak yüzüstü bir minderin üzerine uzanın ve sonra ellerinizi ve bacaklarınızı yerden 4-5 cm kaldırın. Rahatlamadan önce bu pozisyonu yaklaşık beş saniye havada asılı tutun ve ardından tekrarlayın!

aile sporlari

Burpee Hareketi

Burpee omuzlarınız, göğsünüz, karın kaslarınız, iç uyluklarınız, trisepsleriniz ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm ana vücut kısımlarınızı çalıştırır. Burpee'leri bir oyuna dönüştürün ve 60 saniyede kimin en çok şey yapabileceğini test edin.

aile sporlari

Dağ Yürüyüşü

Çocuklarınız içeride koşmayı seviyor mu? Size güvenli bir alternatif sunalım. Herkesin plank pozisyonu almasını sağlayın. Daha sonra herkesin bir dizini kaldırıp dirseğine doğru getirmesini sağlayın. Bir dakika içinde ailenin en çok tırmanışını kimin yapabileceğini görün.

Duvarda Oturma (Wall Sit)

20 saniyelik bir zamanlayıcı ile duvara sırtınızı dayayarak squat (çömelme) pozisyonu alın ve süre bitene kadar durmaya çalışın. Başardınız mı? Harika! Zamanı 30 saniye yükseltin ve böyle devam edin. Bakalım ailede kimler en uzun süre dayanabiliyor.

aile sporlari

Koşu

Bazen enerjiyi atmak için gerekli olan bir koşuya çıkmaktır. Çocuklarla beraber, site ya da yakınınızda park etrafında hızlı bir koşuya çıkarak onları spor yapmaya cesaretlendirin. Akşam serinliğinin tadını çıkarmayı ihmal etmeyin!

aile sporlari

Ayı Yürüyüşü

Bear Crawl, omuzlarda, kollarda ve karın kaslarında güç kullanan vücut hareketlilik egzersizidir. Bir bebek emeklemesine çok benziyor ancak ağırlığı dizlerinizden çok ellerinizde ve ayak parmaklarınızda taşımanızı gerektiriyor. Bir anne ayı gibi görünmek için sırtınızı bükün. Çocuklarınızla birlikte yarışın. Bir yarışma düzenleyerek biraz eğlence katın! Mesela yürürken kim en yüksek sesle "kükreyebilir"?

aile sporlari

Mekik

Bir klasik. Ek desteğe ihtiyacınız olacak. Ayak parmaklarınızı bir koltuğun altına sokmaktan çekinmeyin ya da çocuklarınızdan ayaklarınızı tutmasını isteyin. Siz de çocuklarınızın ayaklarını tutmayı ihmal etmeyin!

aile sporlari

Squat

Çocuklar doğuştan squatçılardır. 60 saniyede kimin en derin veya en çok squat yapabileceğini görün. Bunu yapmak için, ayaklarınızı omuz genişliğinde açık tutun dik durun. Daha sonra diziniz kıvrılacak şekilde çömelin. Dizlerinizi ayaklarınızın arkasında ve kollarınızı dışarıda tuttuğunuzdan emin olun.

aile sporlari