Deniz'in Mutfağı
Otlu Gözleme Tarifi
Malzemeler:
-6-7 dal galdirik
-Birkaç dal ısırgan otu
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çay kaşığı karabiber ve sebze baharatı
Gözleme hamuru:
-1 dolu su bardağı un
-3 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz
-1 silme çay kaşığı kuru maya
-Yarım su bardağı ılık su
Hazırlanışı:
-Hamur için kuru mayayı ve şekeri bir miktar suyla açın, geniş kaba unu alın ve tuz ilave edip karıştırın.
- Mayalı karşımı una ilave edip kalan suyu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın.
-Ayrı bir tencerede suya galdirikleri ve ısırgan otlarını saplarıyla suda haşlayın, tavada soğan ve sarımsağı yağ ile soteleyin.
-Karabiber ve sebze baharatı ilave edip haşlanan otların suyunu süzün ve doğrayıp soğanlı karışıma ilave edin.
-Mayalanan gözleme hamurunu büyükçe açın ve içerisine harcı koyup 4 ucunu ortada birleştirip tavada pişirin.
Servisimizi geliştirmek,reklamları kişiselleştirmek ve ayarlarını hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezleri kullanıyoruz. Devam ederken, çerez kullanımını onaylamış olacaksın.Daha fazla bilgi için Çerez Politikası sayfasını ziyaret edebilirsin.
Favorilerinize başarıyla eklendi.