Deniz'in Mutfağı 9. Bölüm Tarifleri

Bugün Deniz’in Mutfağı’nda köfte böreği, kuru sebze çorbası ve laba aşuresi var.

Köfte Böreği Tarifi

19-05/16/milfoygoregi.jpg

Malzemeler:
-Yarım paket milföy hamuru
-300-400 gr kıyma
-1,5 çay kaşığı tuz, 1 dolu çay kaşığı karabiber, 1 dolu çay kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı toz zerdeçal, 1 tutam pul biber
-2 diş sarımsak

Sos için:
-2 kapya biber
-1 adet domates
-1 çimdik şeker
-1 çay kaşığı elma sirkesi
-4-5 dal taze fesleğen
-1 yemek kaşığı biber salçası
-Yarım yemek kaşığı domates salçası
-1 dal taze biberiye
-1 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:
-1 yumurta sarısı
-Kekik

Hazırlanışı:  
-Bir kaba kıymayı alın tuz, karabiber, toz zencefil, toz zerdeçal, pul biber, sarımsak ekleyip köfte harcını yoğurun.
-Sos için robotta kapya biber, domates salçası, biber salçası, şeker, elma sirkesi, fesleğen, biberiye, sarımsak ve zeytinyağı ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
-Milföyü alın üzerine rende kaşar koyup sostan sürün ve köfte harcından yuvarlak köfteler yapıp milföyün dört köşesine koyup sarın  ve bir köfte olacak şekilde fırın kabına alın fırın kabı dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın, üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Laba Aşuresi Tarifi

19-05/16/asure.jpg

Malzemeler:
-¾ su bardağı şeker
-1 litre su
-Yarım su bardağı siyah pirinç
-4-5 adet hurma
-5-6 adet kayısı
-5-6 adet incir
-1 tutam toz tarçın
-Yarım su bardağı kırmızı fasulye

Hazırlanışı:
-Suyu tencereye alıp siyah pirinci koyup pişmeye bırakın, daha sonra hurma, incir, kayısıları doğrayıp pirinçlere ilave edin ve kırmızı fasulyeyi de ilave edip hepsini pişirin.
Şekeri ve tarçını ekleyin.
-Şekerle birlikte hepsini kıvam alana kadar karıştırın, kıvamı koyu istenirse 1-2 yemek kaşığı kadar nişasta eklenebilir.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam