Deniz'in Mutfağı 8. Bölüm Tarifleri

Bugün Deniz’in Mutfağı menüsünde klasik gözlemeyi farklı otlarla deniyoruz, pirinçsiz pilav yapıyor ve Kore mutfağına bir yolculuğa çıkıyoruz.

Deniz'in Mutfağı 8. Bölüm Tarifleri

Galdirik, Kazayağı Gözleme Tarifi

Malzemeler:
-6-7 dal galdirik
-Birkaç dal ısırgan otu
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çay kaşığı karabiber ve sebze baharatı

Gözleme hamuru:
-1 dolu su bardağı un
-3 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz
-1 silme çay kaşığı kuru maya
-Yarım su bardağı ılık su

Hazırlanışı:
-Hamur için kuru mayayı ve şekeri bir miktar suyla açın, geniş kaba unu alın ve tuz ilave edip karıştırın.
- Mayalı karşımı una ilave edip kalan suyu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın.
-Ayrı bir tencerede suya galdirikleri ve ısırgan otlarını saplarıyla suda haşlayın, tavada soğan ve sarımsağı yağ ile soteleyin.
-Karabiber ve sebze baharatı ilave edip haşlanan otların suyunu süzün ve doğrayıp soğanlı karışıma ilave edin.
-Mayalanan gözleme hamurunu büyükçe açın ve içerisine harcı koyup 4 ucunu ortada birleştirip tavada pişirin.

Karnabahar Pilavı Tarifi

Malzemeler:
-Yarım küçük karnabahar
-1 adet yumurta
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 çay kaşığı susam yağı
-1 yemek kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı balık sosu
-1 yemek kaşığı  soya sosu
-1 tutam kuru kekik
-1 dolu su bardağı ekmek kırıntısı

Hazırlanışı:
-Karnabaharları robotta un ufak doğrayın.
-Bir tavaya alıp biraz kavur ve içerisine bir tutam sumak ekleyin daha sonra ekmek kırıntısı, biber salçasını ekleyin.
-Yumurtayı bir kaba kırın susam yağı, balık sosu, soya sosu, sirke ile karıştırın ve karnabaharlara bu karışımı döküp pişirmeye devam edin.
-Kuru kekikle lezzetlendirin.

Bulgogi Tarifi

Malzemeler:
-2 adet biftek
-
2 küçük soğan
-
4-5 adet istiridye mantarı
-
3 diş sarımsak
-
1 tutam şeker
-
1 tatlı kaşığı susam yağı
-
1 yemek kaşığı soya sosu
-
1 yemek kaşığı elma sirkesi
-
1 tatlı kaşığı susam
-
2 yemek kaşığı hardal
-
2 dal yeşil soğan
-
Çeyrek armut
-
2 yemek kaşığı elma suyu

Hazırlanışı:
-VOG tavaya soğanları koyup soteleyin, ayrı bir kaba doğranmış biftekleri ve istiridye mantarlarını doğrayıp koyun içerisine susam yağı, soya sosu, şeker, elma sirkesi, susam, sarımsakları, hardal ve elma suyunu koyup marine edin. 
-Önce mantarları koyup biraz çevirin daha sonra etleri koyup 1 tutam şeker ekleyin, hepsini birlikte pişirin.
-Üzerine çeyrek armutu atıp sotelemeye devam edin ve pişince servis tabağına alıp üzerini yeşil soğanla süsleyin.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam