Deniz'in Mutfağı 4. Bölüm Tarifleri

Sofraları donatmaya hazır mıyız? Malzemeleri hazırlayın. Bugün menüde Ramazan sofralarınız vazgeçilmezi pide, tahin soslu lahana salatası ve semizotlu kinoa çorbası var.

Deniz'in Mutfağı 4. Bölüm Tarifleri

Ramazan Pidesi Tarifi (Zaatarlı)

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-2 su bardağı un  ve 1 su bardağı tam buğday unu

Sos:
-4-5 dal taze ya da ½ yemek kaşığı kuru tarhun
-4-5 dal taze ya da 1/2 yemek kaşığı kuru fesleğen
-4-5 dal taze ya da 1 yemek kaşığı kuru kekik
-3-4 dal taze ya da 1 yemek kaşığı kuru dağ kekiği
-1 yemek kaşığı kuru nane
-½ yemek kaşığından biraz fazla sumak
-1 yemek kaşığı susam
-Yarım yemek kaşığı pul biber
-1-2 yaprak taze kişniş
-1 tutam tuz
-Yarım yemek kaşığı fındık yağı
-1,5yemek kaşığı kaşar

Hazırlanışı:
-Kuru mayayı, su ve şekerle karıştırıp biraz bekletin.
-Karıştırma kabına unu ve tuzu koyun.
-Maya ve şeker karışımını koyup homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
-Biraz mayalanmasını bekleyin.

Püf noktası: Hamurun üzeri kurumasın diye hafif nemli bezle örtün. Kabuk tutan hamur lezzet ve görüntü kaybeder.

Hamur mayalanana kadar pidenin sosunu hazırlayın.

Sosu İçin:
-Tarhun, fesleğen, kekik, dağ kekiği, kuru nane, sumak, susam, kuru fesleğen, pul biber, taze kişniş, tuz ve yağı karıştırın. Mayalanan hamuru pide şeklinde açın üzerine sosu koyup rende kaşar serpin ve fırınlayın
-
200 dereceye önceden getirilmiş fırında renk alana kadar pişirin.

Yoğurtlu Cevizli Tahin Soslu Lahana Salatası Tarifi

Malzemeler:
-4 yaprak karalahana
-6-7 tane brüksel lahanası (ovmak için yarım çay kaşığı tuz)
-6-7 dal maydanoz

Sos için:

-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı tahin
-2 tatlı kaşığı hardal
-1 diş sarımsak
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tutam tuz
-1 avuç eski kaşar ya da parmesan peyniri

Hazırlanışı:

-Karalahanayı çok az tavada soteleyin.
-Brüksel lahanasını tuzla ovarak pişirin.
-Maydanoz ekleyin.
-Sos için yoğurt, tahin, hardal, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Sosu lahanalı karışım ile karıştırıp ve servis tabağına alın.

Semizotlu Kinoa Çorbası Tarifi

Malzemeler:

-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tutam şeker, tadına göre Tuz
-2 adet domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı kinoa
-3 su bardağı tavuk suyu + 1 su bardağı su
-1 tutam sumak
-5 dal semizotu
-Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Hazırlanışı:
-Soğan ve sarımsağı bir tencerede soteleyip şeker ve tuz ekleyin.
-Domatesleri robottan geçirirerek salçayla az su ile sulandırın.
-Semizotu hariç bütün malzemeleri ekleyin pişmesine yakın en son semiz otunu ekleyin ve bir taşım kaynatın ve servis tabağına alın.

 

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam