Deniz'in Mutfağı 16. Bölüm Tarifleri

Bugün menümüzde bir Ramazan klasiği güllaç var. Yanına İstanbul pilavı ve asma yaprağı çorbası eşlik ediyor.

Deniz'in Mutfağı 16. Bölüm Tarifleri

Asma Yaprağı Çorbası Tarifi

Malzemeler:
-
10-12 adet asma yaprağı
-
2 yemek kaşığı şehriye
-
1-2 dal taze soğan
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 su bardağı et suyu
-
4 su bardağı su
-
2-3 tane karabiber
-
1-2 diş sarımsak

Üzeri için:
-Sumak
-1-2 damla limon
-Taze nane

Hazırlanışı:
-Tencereye sarımsak, doğranmış asma yapraklarını koyup çok az kavurun sonra bir kasede salçayı az et suyu ile açın, asma yapraklarının üzerine et suyu, suyu ve salçalı sosu ekleyin.
-1-2 dal taze soğan, tel şehriye, karabiber de ekleyip pişirmeye bırakın.
-Kıvamı gelen çorbayı kaseye alıp üzerini sumak, limon ve taze nane ile süsleyin.  

19-05/27/tly10916.jpg

İstanbul Pilavı Tarifi

Malzemeler:
-Yarım tavuk göğsü
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çimdik safran
-3 yemek kaşığı iç badem
-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-2 su bardağı pirinç
-6 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
-3,5 su bardağı tavuk suyu
-Yarım su bardağı su
-3-4 yemek kaşığı ciğer
-1 tutam tuz

Üzeri için:
-Dereotu

Hazırlanışı:
-
Pilav tenceresinde hindi ve ciğeri kavurun ardından pirinci de ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
-Kavrulmuş badem ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın.
-Tavuk suyu ile su ekleyip, haşlanmış bezelye, tuz ve safranı ekleyip pişmeye bırakın.
-10-12 dakika pişen pilavın demlendirin, servis tabağına aldığınız pilavı dereotuyla süsleyip servis edin.

19-05/27/tly10925.jpg

Güllaç Tarifi

Malzemeler:
-5 adet güllaç yaprağı
-1 litre su
-2 yemek kaşığı gül suyu
-3su bardağı şeker

Süsleme için:
-2 adet kırmızı gül
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 yumurta akı

Hazırlanışı:
-
Su, şeker ve gül suyu ile şerbet hazırlayın.
-Ardından güllacı sırasıyla borcama alıp hafif sıcak şerbetle her tarafını ıslatın, bütün yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlayın, en son üzerine kullanılacak kristal yapraklar için gül yapraklarına fırça ile yumurta akı sürün ve ardından pudra şekeri eleyin ve sertleşmesi için bir süre bekleyin.
-Sertleşen yapraklar ve renkli kinoa ile güllacın üzerini süsleyip, servis edin.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam