Deniz'in Mutfağı 13. Bölüm Tarifleri

Serinleten bir tat yoğurtlu muhallebi, pilavda farklı bir lezzet arayanlara zerdeçallı pilav ve karabiber soslu et için hazırlanın, günün menüsünü hazırlıyoruz!

Deniz'in Mutfağı 13. Bölüm Tarifleri

Karabiber Soslu Et ve Zerdeçallı Pilav Tarifi

Malzemeler:
-
300 gr et
-
3 yemek kaşığı nişasta
-
1 tutam karabiber

Sos:
-2 yemek kaşığı fındık yağı
-1 yemek kaşığı taze zencefil
-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 diş sarımsak
8-10 tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sirke
-¼ su bardağı et suyu

Pilav:
-2 su bardağı baldo pirinç
-1 çay kaşığı taze zerdeçal
-2 yemek kaşığı yağ
-1 çay kaşığı toz zerdeçal
-1,5 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı et suyu+ 2,5 su bardağı su

Hazırlanışı:  
-Etleri, yumurta ve nişasta ile karıştırıp etlerin her tarafını bulayın, ısıtılmış tavada etlerin her tarafı kızarana kadar pişirin.
-Daha sonra sos için taze zencefil, fıstık ezmesi, sarımsak, fındık yağı, toz ve tane karabiber, tuz ve sirkeyi biraz et suyu ile karıştırıp etleri bu sosla pişirmeye devam edin.
-Pilav tenceresine yağı koyup, pirinçleri ilave edip karıştırın taze zencefil ve toz zencefil ekleyip karıştırın ve tuzunu ilave edin.
-Kavrulan pirinçlere et suyu ve suyu ilave edip kapağını kapatıp pişirmeye bırakın, pişince bezi koyup demlendirmeye bırakın.
-Pişen pilavı etle birlikte tabakta birleştirin ve üzerini yeşil soğanla süsleyip servis yapın.

19-05/22/serdecallipilav.JPG

Yoğurtlu Muhallebi Tarifi

Malzemeler:
-3 yemek kaşığı mısır nişastası
-
1 dolu su bardağı krema
-
1 dolu su bardağı süt
-
1 su bardağı yoğurt
-
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
-
Yarım portakalın rendesi
-
2 dolu su bardağı su

Taban için;
-10-12 dilim baklava

Üzeri için;
-File fıstık
-Böğürtlen
-Portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı:
-Mutfak robotuna baklavaları koyup alt tabana koyacak kadar küçültün, borcama koyup yayın, muhallebi için tencereye yoğurt hariç bütün malzemeyi koyup muhallebi kıvamına getirene kadar  pişirin.
-Pişen muhallebiye ılıyınca yoğurt ekleyip karıştırın ve baklavaların üzerine yayın.
-Üzerini portakal kabukları, böğürtlen ve antepfıstığı  ile süsleyip soğumaya bırakın.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam