Deniz'in Mutfağı 12. Bölüm Tarifleri

Deniz’in Mutfağı’nda bugün sıcaklara ilaç gibi gelen bir klasik demirhindi şerbeti, farklı bir sunumla bulgur kasesinde et sote ve yulaflı çorba var.

Deniz'in Mutfağı 12. Bölüm Tarifleri

Bulgur Kasesinde Et Sote Tarfi

Malzemeler:
-1 su bardağı ince bulgur
-Yarım su bardağı su
-Yarım büyük patates
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz

Kebap için:
-300 gr kuşbaşı
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-3 tane kuşkonmaz
-3 diş sarımsak
-1 adet soğan
-1 domates
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 tutam tuz
-1 tutam şeker
-1 adet yeşil biber
-1 tutam kimyon

 Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayın, ince bulgura sıcak su ekleyip şişene kadar bekletin.
-Şişince yumurta, un ve patatesleri koyup hamur gibi yoğurun.
-Yuvarlak kalıba çanak şekli olacak şekilde şekil verin. 180 derecede renk alana kadar pişirin.
-Ardından iç harç için tavaya eti alın kavurun. Soğan, sarımsak ilave edin, biber, kuşkonmazı ekleyip sotelemeye devam edin.
-Robotta domatesi püre yapın içerisine domates ve biber salçası, sirke, şeker ekleyip sosu ete ilave edin, kimyon ve tuzla lezzetlendirip, servis tabağına alın.

19-05/21/bulgurkasesi.JPG

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Malzemeler:
-1 su bardağı şeker
-1 litre su
-1-2 çubuk tarçın
-2 karanfil
-9 tane demirhindi

Hazırlanışı:
-Tencereye ayıklanan ve temizlenen demirhindileri koyun, şekeri, tarçını, karanfili ekleyip kaynatın.
-Kaynayan şerbeti soğutun ve süzün.

Yulaf Çorbası Tarifi

Malzemeler:
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı su + 4 su bardağı et suyu
-1 su bardağı tavuk suyu
-1 çimdik tuz
-1 su bardağı süt
-1 çimdik muskat
-1.5 su bardağı yulaf

Hazırlanışı:
-Tencerede soğanı kavurun.
-Yulafı koyup biraz daha kavurup ardından tavuk suyu, et suyu, su ve sütü ekleyip, muskat ve tuz ile lezzetlendirin.
-Pişip, kıvamı gelince kaselere koyup üzerini yağda yakılan kırmızı biberle süsleyin.

19-05/21/demirhindi.JPG

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam