Hava güzel, çiçekler açıyor, kuşlar uçuyor ama bir de karnımız acıkıyor. Hadi hazırlan, kendimizi şımartmak için mutfağa giriyoruz. İhtiyacın olan müzik listesi de aşağıda, oynata basıp tariflerimize geçelim. 

 

 

muzlu ekmek tarifi  

Muzlu Ekmek

Malzemeler:
2 ½ bardak un
¼ fincan koyu kahverengi şeker
¼ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı bal
250 ml süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
Soyulmuş ve ezilmiş 2 olgun muz
Garnitür için dilimlenmiş 1 muz 
Tepsiyi yağlamak için biraz tereyağı

Yapılışı:


1. Fırını 180C'ye verip bu sırada tencereyi yağlıyoruz.

2. Bir karıştırma kabında un, şeker ve tuzu karıştırıyoruz.

3. Kısık ateşte, küçük bir tencerede tereyağını eritip balla karıştırıyoruz. 

4. Bir kasede süt ve kabartma tozu karıştırın.

5. Bal karışımını, süt karışımını ve yumurtayı diğer malzemelerle karıştırıyoruz. 

6. Ezdiğimiz muzlarla beraber karışımı kalıba döküyoruz. 7. Dilimlenmiş muzları üzerine yerleştiriyoruz. 

7. Kızıl kahverengiye dönene kadar 25-30 dakika pişirdikten sonra fırını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Sonrasında da tamamen soğuması için tek rafa alıyoruz. 

15 dakikalık hazırlanma, 30 dakikalık pişirme süresinin ardından Dr. Nowzaradan'a yakalanmadan yememiz gereken leziz 12 dilimimiz oluyor. ?

 

KUSURA BAKMAYIN BUNU BÜYÜK HARFLERLE YAZACAĞIZ ÇÜNKÜ SIRADAKİ TARİFİMİZ K I S I R 

 

kısır tarifi

Kısır

Malzemeler:
2 fincan ince bulgur
Zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı biber gevreği
1 tutam sumak
Tuz
Biber
10 yeşil soğan 
1 demet maydanoz 
10 tane taze nane 
2 domates

Yapılışı:
1. Bulgurun üzerine kaynar su döküp 15 dakika yumuşamaya bırakıyoruz.
2. Zeytinyağı, domates ve biber salçası, limon suyu, nar ekşisi, sarımsak ve baharatları adeta çırparcasına karıştırıyoruz. 
3. Şimdi de bulguru, biraz önce hazırladığımız karışımı, doğradığımız domates, maydonoz ve soğanları karıştırıyoruz. Sonra da bir kaşık alıp evde ıssız bir köşeye geçiyoruz. 

 

Bizimle beraber mutfağa girdiğin için teşekkürler, tariflerimizin devamı da gelecek. Gelsin mi? :)