Baharatlı tavuk pilav
Malzemeler:
-4 parça küp küp doğranmış tavuk göğsü
-Dilediğiniz baharatlar
-1 adet soğan
-50 gram tereyağı
-300 gram basmati pirinci
-12 ader kuru kayısı
-Tavuk suyu
-410 gram haşlanmış nohut
-2 yemek kaşığı maydanoz
Yapılışı:
1. Tavukların üzerine dilediğiniz baharatları dökün.
2. Soğanı tereyağında soteleyin.
3. İçine tavukları ekleyerek pişirmeye devam edin. İçine pirinci ve kayısıları ekledikten sonra tavuk suyunu ve 700 ml kaynar suyu ekleyin. En son nohutları da koyun.
4. Pilavın suyunu çekmesiyle ocağı kapatın ve dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Servisimizi geliştirmek,reklamları kişiselleştirmek ve ayarlarını hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezleri kullanıyoruz. Devam ederken, çerez kullanımını onaylamış olacaksın.Daha fazla bilgi için Çerez Politikası sayfasını ziyaret edebilirsin.
Favorilerinize başarıyla eklendi.